Psycholoog Nederland

Woon je in het buitenland, heb je psychische problemen of klachten en ben je op zoek naar een betaalbare psycholoog uit Nederland? Dan ben je aan het goede adres. Aangezien we geen contracten hebben afgesloten met (Nederlandse) zorgverzekeraars zijn we niet gebonden aan allerlei bureaucratische rompslomp. Hierdoor kunnen we een zeer scherp tarief bieden. We bieden inhoudelijk echter dezelfde behandelingen als binnen de reguliere Nederlandse Gezondheidszorg.

Waarom een Nederlandse psycholoog?

Indien je woonachtig in het buitenland bent, kan de taalbarrière je in de weg staan om lokaal hulp te zoeken. In de behandeling is het namelijk belangrijk dat je jouw klachten goed over kunt brengen. Anderzijds is het belangrijk dat jouw behandelaar de boodschap goed aan jou kan overbrengen. Wanneer het begrip van de taal en of de uitdrukkingsvaardigheden niet volledig ontwikkeld zijn, bestaat er een gevaar dat er ruis in de communicatie ontstaat. Er is een aanzienlijke kans dat dit het uiteindelijke resultaat van de behandeling zou kunnen beïnvloeden.
Een ander argument voor de keuze van een Nederlandse psycholoog kan de scholing van psychologen in het betreffende land zijn. Het is mogelijk dat er minder hoge eisen aan het opleidingstraject worden gesteld. Ook de mate van bijscholing kan verschillen per land. 

Online behandeling

Waar de meeste organisaties pas sinds de COVID-pandemie uit pure noodzaak ervaring hebben opgedaan met online behandeling, heeft Online Psycholoog Nederland hier al meerdere jaren ervaring mee. Daarbij is het een bewuste keuze geweest om de drempel enigszins te verlagen voor cliënten die een (te) hoge drempel ervaren om een afspraak te maken met een reguliere psycholoog. De online behandel variant is een zeer mooi alternatief. Inmiddels hebben we hier al jaren ervaring mee opgedaan en zien geen verschil in behandelresultaat ten opzichte van reguliere behandeling. 
We hebben er bewust voor gekozen om ons ook te richten op cliënten die woonachtig zijn in het buitenland en op zoek zijn naar een Nederlands sprekende psycholoog. We vinden het namelijk van groot belang dat ook jullie kwalitatief goede en betaalbare hulp bij psychische klachten geboden kan worden.

 

 

 

 

Veel gestelde vragen


Kan ik snel terecht voor een afspraak?
Aangezien we geen wachtlijst hebben, kun je vaak dezelfde week al terecht indien dit wenselijk is.
Meld je hier aan >>


Met wat voor problemen kan ik me aanmelden?
Online therapie kan voor vele klachten helpend zijn, zoals bijvoorbeeld: angst- en/of paniekklachten, burn-out klachten, depressie, faalangst, negatief zelfbeeld, relatieproblemen, seksuele problemen, traumaverwerking. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden.
Kijk hier voor veel voorkomende problemen >>


Wat kost een consult?
We hanteren een zeer scherp tarief per consult. Binnen de door de zorgverzekering vergoede psychische zorg ligt het standaard tarief 52% hoger. Dan moet je ook eerst je wettelijk eigen risico opmaken. In veel gevallen ben je dan duurder uit.
Bekijk hier ons scherpe tarief >>


Voldoet Online Psycholoog Nederland aan de privacywet (AVG)?
Ja, we maken gebruik van beveiligde systemen. Daarnaast wordt de communicatie tussen jou en de behandelaar beveiligd en versleuteld.


Contact

Heb je vragen? Neem dan eenvoudig contact met ons op.

Contact

 

Aanmelden voor een intakegesprek

Wil je direct beginnen met het aanpakken van je klachten, meld je dan hier aan!

Aanmelden voor een intakegesprek