Over de oprichter van Online Psycholoog Nederland

Online Psycholoog

Mijn naam is Rienk Spoelstra. In 2007 heb ik de studie Psychologie afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben afgestudeerd in twee hoofdrichtingen, namelijk; Klinische en Ontwikkelingspsychologie. Dit heeft me een goede basis gegeven, maar slechts een basis. Ik ben namelijk van mening dat je over een aantal karaktereigenschappen moet beschikken als psycholoog en die verkrijg je niet door het bestuderen van een aantal boeken. Daarbij helpt levenservaring ook enorm. Uiteraard ben ik geschoold in bewezen effectieve behandelmethoden, zoals Cognitieve Gedragstherapie en EMDR.
Ik ben een nuchter persoon, hetgeen ik meeneem in mijn werk als psycholoog. Het overgrote deel van de cliënten vindt dit erg prettig. Voor cliënten die op zoek zijn naar zweverigheid en een hoog ‘geitenwollensokkengehalte’ ben ik niet de juiste psycholoog. Ik ben zelf van mening dat indien mogelijk er ook gelachen moet kunnen worden tijdens gesprekken die ik met cliënten heb.

Naast mijn interesse in de psyche van de mens heb ik een grote voorliefde voor sport. Persoonlijk beoefende ik in mijn jeugd voetbal en in mijn volwassen leven kwamen hiervoor duursporten en krachttraining in de plaats. Vanwege de grote interesse in sport ben ik ook de studie 'Human Movement Sciences: Sport, Exercise & Health' aan de Vrije Universiteit Amsterdam gaan volgen. Door deze studie heb ik veel kennis vergaard over beweging, voeding en de wisselwerking van beide componenten op het lichamelijk en geestelijk functioneren.

Start Online Psycholoog Nederland

De afgelopen jaren heb ik vele cliënten met allerlei problemen in mijn praktijk gezien. Hoewel ik de laatste jaren wel een vermindering opmerk ten aanzien van de schaamte die cliënten ervaren bij het aanmelden bij een psycholoog, observeer ik toch dat een groep mensen een drempel ervaart om een afspraak te maken. Ik vind het erg spijtig dat deze drempel wordt ervaren en wil deze graag zo klein mogelijk maken. Vandaar mijn beslissing om naast mijn eigen praktijk een online dienst aan te gaan bieden, zodat mensen vanuit hun eigen huis en veilige omgeving hulp kunnen ontvangen. 

Contact

Heb je vragen? Neem dan eenvoudig contact met ons op.

Contact

 

Aanmelden voor een intakegesprek

Wil je direct beginnen met het aanpakken van je klachten, meld je dan hier aan!

Aanmelden voor een intakegesprek